Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Culinair en Smakelijk >> Amis de France – Even een Dagje Frankrijk

Amis de France – Even een Dagje Frankrijk

Allo allo, Je Suis Mesjeu Jansen!


Themabeurs Frankrijk - op Kasteel de Haar in Haarzuylens (provincie Utrecht) was enige malen het "Amis de France". Een Franse markt en braderie met veel dingen die met Frankrijk te maken hebben, het eten in Franse specialiteiten, Brocante, de wijn, wat Franse sfeer. Maar vooral, veel gezellige Franse drukte.
Een standaard kreet op vele Franse markten, verse oesters met een glas frisse witte wijn…

Huitres crues Avec un Ballon de Vin Blanc

Hier in Nederland zie je dat helaas nooit maar zelfs een dergelijk kraampje was nu op het terrein te vinden. Na het nuttigen van deze tractatie waren we gelijk een stuk verder Frankrijk in. Al snel vervolgde wij de route langs kaasjes, een wijntje, een Frans babbeltje, tot uiteindelijk een “un jour très amusant”.

L’embarras du Choix

Zo als een dagje uit in de lente was dit wel onze keus. Tuurljk er is nog meer te doen in dit jaargetijde maar dit evenement is net even wat meer bijzonder. Daarbij, het prachtige Kasteel de Haar is erg mooi om te zien en geeft toch net even dat extra aan de sfeer.

France La Poste Mobylette and bike (Amis de France)

France La Poste Mobylette and bike (Amis de France)

France La Poste Mobylette and bike (Amis de France)

La puissance française d'un beau passé (Amis de France)

Citroën Traction Avant - ahead of time (Amis de France)

French Chansons by "Jolie Coeur" (Amis de France)

Op het terrein staan naast vele kraampjes ook leuke objecten die allemaal wel een link naar Frarkijk hebben. Mooie klassieke auto’s tot gewone kleine Franse stilleventjes. Dit draagt bij aan de sfeer, vooral met op de achtergrond een bandje die leuke franse chansons ten gehore brengt. Die “marktkooplieden” komen trouwens niet uit Frankrijk, vol trots vertellen ze hoe ze proberen een goed product te maken. Proef gerust de droge worst, heerlijk brood en hier en daar een lekker glas wijn.
Foto overzicht: Amis de France – Haarzuilens. Maak er een gezellig dagje van, je bent zo de winter vergeten en weer helemaal klaar voor de zomervakantie.
- Haarzuilens fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -
De Chansons van Edith Piaf, Brassens en anderen weerklinken zwervend over het terrein, dit zelfs tot chanson vermaak van de verse Franse kaasboer.
Foto overzicht: Amis de France – culinair – Haarzuilens. Wijn natuurlijk, maar ook kaasjes, olijven, brood vooral en nog veel meer goeds wat de franse keuken te bieden heeft.
- Haarzuilens fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

We gaan zelf maar kijken

Erg leuk zo’n dagje maar je ziet ook wat je hier in Nederland mist. Zo vaak ontbreekt het hier aan smaak en is het leven maar grijs. Dat maakt dit evenement ook zo leuk, je mist er wel de echte warmte van de zon maar het roept tot zo veel herinneringen. Snel maar weer eens zelf in Frankrijk gaan kijken te beginnen in de lente…

La France, je tu Manque!
Maartje

Wist je dat?

Bijzonderheden

  • 26-04-2013 – Helaas, om onduidelijke reden zal dit evenement niet meer gehouden worden. Volgens mij zijn ze met de kat van Ome Willem naar Parijs gegaan.

Wat vinden wij ervan?

Waardering

Leuk om te doen?

Proef alvast Frankrijk

Alvast even de sfeer, geur en kleur van Frankrijk proeven in de tuin van Kasteel van Haarzuilens. Met een beetje geluk nog Franse temperaturen ook. Mooie dag toch?

User Rating: 4.45 ( 1 votes)
[spider_facebook id="1"]

Verder in dit artikel?

Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
2011-04 Evenement Amis de France (Kasteel de Haar)
___ Proef: Amis de France in Kasteel Haarzuilens
vr.6 Apr 2012 tot ma.9 Apr 2012 - UT
Op een soort fair Frankrijk proeven en ervaren op het eveneens verder te bezichtigen erg mooie en volledig intacte Kasteel de Haar.
Smakelijk: Agenda, APR, Archief, Buiten, Culinair, Uitgelicht
Reeds voorbij
Zeg het met een bloemetje, mag ook een bos zijn - Oostvoorne/NL
___ Agenda: Meer te doen in November
do.1 Nov 2018 tot vr.30 Nov 2018 - NL
Er is meer dan de vaste agenda items in de agenda van Meteo Hellevoetsluis. Meer te beleven en een aantal zijn zeker het apart nog even vernoemen waard.
Evenement: Agenda, Binnen, Buiten, Culinair, Evenement, Kinderen, Natuur, NOV, Sport, Themadag, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
Maskers - Carnaval zoals in Italie met Smaak en Stijl - Haarzuilens/NL
___ Proef: Italië in Smaak & Stijl - indoor editie
za.30 Nov 2019 tot zo.1 Dec 2019 - UT
Het Evenement Italië in Smaak en Stijl,. het lekkerste, beste, mooiste en nieuwste uit Italië. Optredens, modeshows, workshops, lezingen en proeverijen.
Smakelijk: Binnen, Culinair, DEC, Evenement, Themadag, Uitgelicht, Utrecht
Reeds voorbij
Culinair genieten bij Italie in Smaak en Stijl - Haarzuilens/NL
___ Proef: Italië in Smaak & Stijl in Kasteel Haarzuilens
vr.20 Mei 2022 tot zo.22 Mei 2022 - UT
Het Evenement Italië in Smaak en Stijl,. het lekkerste, beste, mooiste en nieuwste uit Italië. Optredens, modeshows, workshops, lezingen en proeverijen.
Smakelijk: Agenda, Buiten, Culinair, Evenement, Haarzuilens, MEI, Themadag, Uitgelicht
Reeds voorbij
   Einde overzicht   

Klik hier voor meer in de agenda!

Klik hier voor meer in de agenda!

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

- Haarzuilens fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Maartje

Al vele jaren gefascineerd door het Weer en enthousiast actief in de weer. Lees mee in mijn passie voor het Weer zodat je altijd weet waar en wanneer de zon schijnt.

Meer lezen?

De Provoost en verdere bijgebouwen en huisjes - tijdloos in beeld - Brielle/NL

Brielle op de foto – historische stad op Voorne-Putten

Foto's van Brielle - met fotografie in beeld - een actueel foto-overzicht van het weer, natuur, evenementen en meer in deze stad.