Proosten op de Zomer
Souvenirs fruitig in je glas - Altijd weer een leuk gebeurtenis, de Beaujolais Primeur! Even een mooi moment zo in het najaar, we proeven de eerste wijn van de afgelopen zomer. Zeker geen vol koppige wijn, maar juist soms zo lekker jeugdig en fruitig. De eerste wijn van het nieuwe oogstjaar? Ik zie er eigenlijk niet veel meer van terwijl het toch zo’n lekker wijntje kan zijn.
We proeven weer even de zomer
Deze Primeur lijkt wat in de vergetelheid te zijn geraakt. Nou, bij mij niet hoor, het is niet alleen de wijn maar alles wat daar om heen mee te maken heeft. De smaak natuurlijk, maar ook het kaasje, een toastje, maar vooral ook de herinnering aan de lente en een warme zomer in Frankrijk.
Maar ja, wat ze u verder ook allemaal mogen wijsmaken over een oogstjaar, het heeft in ieder geval vaak gezorgd voor een heel karakteristieke primeur. Is de wijn weer zo rijp en bijna weelderig als in voorgaande jaren, fris en vol pit en jeugdig enthousiasme? Proef het zelf, het is de eerste nectar van de zomer.
Chin-Chin!
Richard
Wist je dat?
Bijzonderheden
- De oogst is midden september, dit moet met de hand!
Gedurende twee à drie weken zijn circa 35.000 plukkers met deze klus belast. Meer van deze verrassende feiten op de verdere links naar andere websites.
Waardering
Leuk om te doen?
Zomer in de mond
De eerste wijn van het jaar, proef de zomer nog fris en fruitig als de herinnering aan de afgelopen zomer. Niets complex, geen wrange bitterheid, hooguit de suikers die bewijzen hoe goed de zon voor ons was.
Verder in dit artikel?
Activiteiten in de Agenda?In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.
Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien
![]() |
___
Eten bij: BRU17 Visrestaurant en winkel - in Bruinisse In visrestaurant BRU17 vindt u meer dan vis. Een culinair pareltje onder de eetgelegenheden en winkel in Zeeland die schitterd in goede smaak en kwaliteit. Info-item: Culinair, Uitgelicht |
![]() |
___
Eten bij: Habraken Mosselen en Vishandel Stellendam Geen zin of net te koud om zelf nog buiten vis te bakken? Ga hier dan eens vis halen en je kan er weer helemaal gezond tegenaan. Info-item: Culinair, Goeree, Stellendam, Uitgelicht |
![]() |
___
Eten bij: Serdar Bakkerij en Supermarkt Serdar Bakkerij en Mini Supermarkt is een klasse apart. Brood, delicatessen, voedingsmiddelen maar vooral het groente en fruit is heerlijk. Info-item: Archief, Culinair, Hellevoetsluis, Uitgelicht, Voorne-Putten |
Klik hier voor meer in de agenda!
Klik hier voor meer in de agenda!
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?