Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Culinair en Smakelijk >> Tong Tong Fair – Pasar Malam

Tong Tong Fair – Pasar Malam

Smeltkroes van Azie - Tong Tong Fair - Den Haag/NL

Tawarren is echt niet nodig


12-daags cultureel Aziatisch festival - ieder jaar in Den Haag op het Malieveld is de Tong Tong Fair. Ooit begonnen als de Pasar Malam in de Houthallen en nu één van de meest succesvolle festivals in Nederland. Voor de Indische mensen een begrip en inmiddels ook voor vele van ons bekend als cullinaire belevenis.
Van oorsprong een Indische avondmarkt (Pasar Malam) waar een ruime keur aan Oosterse vooral Indische artikelen in vele kraampjes uitgestald staan.

Tong Tong – De Indische markt in Den Haag

Het festival blijft gelukkig z’n eigen karakter houden, het is geen beurs waar reizen verkocht worden en een Utrechtse dame de bestemmingen aanprijst in een wat knullig gefabriceerd Oosters pakje. Nee, op dit festival is er genoeg gelegenheid om op vele manieren de Indische sfeer te proeven. Het festival beoogt de Indische cultuur te stimuleren, en de kennis over Indische mensen te bevorderen.

Het is omvangrijk opgezet, vele tenten bieden vele soorten kraampjes waar echt van alles te vinden en te zien is. Genoeg gelegenheid voor een Indisch lampje, doek, hapje of drankje.

Hoe leer je met stokjes eten? (Den Haag/NL)

Grote tent - Tong Tong Fair (Den Haag/NL)

Durian vrucht een delicatesse (Den Haag/NL)

Programma gids - Tong Tong Fair 2015 (Den Haag/NL)

2014-05 Eten (Makan) in beeld - Tong Tong Fair 2014 (Malieveld Den-Haag)

Rotterdamse LLoyd - Bagagegoed Den Haag (Den Haag/NL)

Mango Golek - een echt tropische Mango verrassing (Den Haag/NL)

Landverhuizing met enkel een tas vol herinneringen (Den Haag/NL)

Landverhuizing met enkel een tas vol herinneringen (Den Haag/NL)

Landverhuizing met enkel een tas vol herinneringen (Den Haag/NL)

2013-06 Eten (Makan) in beeld - Tong Tong Fair 2013 (Malieveld Den-Haag)

2013-06 Historie - Tong Tong Fair 2013 (Malieveld Den-Haag)

Talloze accessoires en voor ieder wel wat (Den Haag/NL)

Met fruit ben je pas COOL (Den Haag/NL)

Beter tien paraplu's in de mand (Den Haag/NL)

Kalligrafisch schrift een echte kunst (Den Haag/NL)

Sambal in heel veel soorten en smaken (Den Haag/NL)

Pasar Malam als een echte avondmarkt (Den Haag/NL)

Grote tent - Tong Tong Fair (Den Haag/NL)

Batik doek met historische opdruk (Den Haag/NL)

Licht als uit de Gordel van Smaragd (Den Haag/NL)

Kleurrijk Aziatisch meubilair en doek (Den Haag/NL)

Niet bang zijn om iets te proeven (Den Haag/NL)

Culinair genieten ook voor kinderen (Den Haag/NL)

Grote tent - Tong Tong Fair (Den Haag/NL)

Verlangen naar de Oost – het is ook zo ver weg

Het verre land als oorsprong maakt het ook een bijzonder festival, sommige komen nog steeds voor weerzien en herinneringen. Nederland telt immers vele mensen met een Indisch verleden en gebruiken, materialen, het eten, planten en geuren zijn in Nederland veelal een totaal gemis. En dus, maken ze er een echt Indsch feestje van die in z’n tijd is meegegaan.

Foto-impressie: Tong Tong Fair “Algemeen”. Je komt op dit festival bijna zintuigen te kort, een zeer kleurrijk spectakel waar de Aziatische, vooral Indische, cultuur in alle vormen te beleven is. Een toch altijd zeer kleurrijke verzameling foto’s.
- Tong Tong Fair fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Wat is er allemaal te zien

Het is wel een beetje een warboel van kraampjes, ze zijn een beetje op soort gegroepeerd en in aantal bijna niet telbaar. Favoriet bij ons zijn de omvangrijke eetstraatjes, een groot aantal Indische restaurants geven een kijkje in de bijzondere keuken en er is ruime gelegenheid en keus om specialiteiten te nuttigen. Gerechten als Martabak. Ikan Setan, Sate Kambing en diverse drankjes laten zich goed smaken.

Foto-impressie: Tong-Tong Festival “Eten en Culinair”. Heerlijk de geuren en smaak van eten, de klanken van de muziek en de vele, zeer vele kraampjes waar van alles te proeven is. Een keur aan goede indische restaurants zijn present en laten u op een bijzonder smakelijke manier de Oost proeven. Een hapje eten is hier veelal een feest, dan wel zeer smakelijk. Van enkele foto’s krijg je toch gelijk trek?
- Tong Tong Fair fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Van Sambals tot Doerian?

Zoveel smaken, geuren, kleuren, je kan het totaal andere weer en klimaat goed zien. Veel intenser, aardser en puur. Neem een voorbeeld aan de sambals, en zijn veel soorten te proeven. Proef of neem zelfs eens wat anders dan altijd die Sambal Oelek en Sambal Trassi van Conimex. Nooit begrepen waarom andere vaak veel mildere soorten zo weinig populair zijn.

Doerian – een bijzondere vrucht en delicatesse
Een echte aanrader voor de wat meer gevorderden in de Indische keuken is het eten van de peulen uit de Doerianvrucht. Ze zijn dan vers te koop en de bijbehorende sterke geur is van veraf te ruiken. De smaak van Doerian is een beetje hazelnoot, licht fris zurig en verfrissend van smaak. Niet zeuren over de geur, wees een “Toean Basar” dus gewoon eens proberen en proeven. Na het eerste hapje ruik je er zelf niets meer van!

De Aziatische keuken komt steeds dichter bij huis. Er is veel meer te krijgen in de winkels en men is inmiddels bewust dat er meer is dan Babi Pangang met vaak veel te zoete saus. We gaan vaker gezonder eten en dan maak je met de Aziatische keuken een goede keus. Je bent nooit te oud om zelf te proeven, doe het dan als daar gelegenheid voor is. Op deze markt is genoeg om culinair te verkennen en wellicht neem je wat mee naar huis.

Mooi moment om te gaan?

Het is een beetje uitkienen om een dag te kiezen die wat minder druk is. Ga een beetje eerder eten voordat iedereen rond etenstijd in de restaurantjes zit. Je hebt dan meer keus want even later kan het er erg druk zijn. Een doordeweekse dag is meestal een redelijk goede keus…

Ik zou zeker eens gaan kijken,
Selamat Makan,
Richard

Wist je dat?

Bijzonderheden

  • Proef nou gewoon ook eens
    Aanrader is om ook echt even van de Indische keuken te proeven, er zijn zeer veel kraampjes waar een eenvoudige doch zeer smakelijke maaltijd genuttigd kan worden. Vooral de kleine hapjes zijn de lekkerste! Toch zonde om alleen maar een beetje langs te lopen?

Wat vinden wij ervan?

Waardering

Leuk om te doen?

Proef en beleef de Oost!

De Tong Tong Fair is een echte mega happening, cultureel, culinair, muziek en dans, maar vooral de Aziatische sfeer van de Pasar Malam.

User Rating: 4.95 ( 2 votes)

Verder in dit artikel?

Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Talloze accesoires, voor ieder wel wat - Tong Tong Fair - Den Haag/NL
___ Proef: Tong Tong Fair (Pasar Malam)
do.23 Mei 2019 tot zo.2 Jun 2019 - ZH
De Tong-Tong Fair (Passar Malam) is een happening die je niet mag missen. Proef ook van deze culturele en culinaire mix uit het Verre Oosten.
Evenement: Agenda, Binnen, Culinair, Den-Haag, JUN, MEI, Uitgelicht
Reeds voorbij
   Einde overzicht   

Klik hier voor meer in de agenda!

Klik hier voor meer in de agenda!

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

- Culinair fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Richard

Al vele jaren ben ik actief in fotografie. Veelal met als thema het weer, natuur, dieren, culinair, omgeving, activiteiten en gebeurtenissen. De toch al zeer omvangrijke foto collectie groeit hiermee bijna van dag tot dag.

Meer lezen?

2011-05 Foto-impressie Attractiepark - Disney Studios Paris (Chessy-FR)

Agenda Mei in Activiteiten Dagje Uit en Evenementen

Wat gaan we doen in de agenda van mei? Een gebeurtenis, evenement feestdag of dagje uit in dit overzicht is wellicht reden voor -weer- een mooie dag!