Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Historisch gezien >> Historyland – educatief ontdekken

Historyland – educatief ontdekken

Stap in de prehistorie met levensgrote dino's - Historieland Hellevoetsluis/NL

Van Dino's tot straaljager


Historisch leuk! - sinds mei 2016 een echte aanrader voor jong en oud, zeker voor de kinderen. Historyland is een themapark waar je geschiedenis op vele manieren kan beleven, zien en bewonderen. Van prehistorie tot heden is er van alles te vinden. Levensgrote dino's, doe mee met een opgraving, even goudzoeken, zelfs een zeer unieke golfbaan. Kinderen beleven er leuke uurtjes. Bekijk de wisselende exposities of woon een lezing of thema avond bij. Historieland kent een breed scala voor iedereen. Meer dan één bezoekje waard!
Bij Historyland is het altijd weer een verrassing, naast de vaste exposities en attracties is er altijd weer wat nieuws. Echt een perfecte plek om te ontdekken, leren maar vooral ook te beleven.

Educatie in het Vaandel

Vooral voor kinderen is hier spelenderwijs veel te ontdekken, de vele thema’s die er te vinden zijn spreekt ieder wel aan. Het hele terrein is één groot gebied waar ontdekken het hoofdthema is. De thema’s sluiten erg mooi aan op onderwerpen die voor kinderen actueel zijn, ook op school. Menig schoolklas brengt dan ook een bezoekje aan dit leuke park. Binnen in de expositieruimte tref je vele fossielen, soms afkomstig uit de regio. Een enorme Mammoet met enorme slachttanden, een grote Wolhaarneushoorn waarvan je leert dat deze in onze regio ooit geleeft heeft. Zelfs een Sabeltandtijger waarvan het kaakdeel op Voorne-Putten gevonden is.

Military Jeep on the ramparts - Vestingdagen (Hellevoetsluis/NL)

2017-04 Stap in de prehistorie met levensgrote dino's - Historieland Hellevoetsluis/NL

2017-04 Stap in de prehistorie met levensgrote dino's - Historieland Hellevoetsluis/NL

2017-04 Stap in de prehistorie met levensgrote dino's - Historieland Hellevoetsluis/NL

2017-04 Stap in de prehistorie met levensgrote dino's - Historieland Hellevoetsluis/NL

2017-04 Deel van het park en opgravingen gebied - Historieland Hellevoetsluis/NL

2017-04 Expositie fossiele vondsten - Historyland Hellevoetsluis/NL

2017-04 Expositie fossiele vondsten - Historyland Hellevoetsluis/NL

2017-04 Expositie fossiele vondsten - Historyland Hellevoetsluis/NL

2015-05 Het is duidelijk dat de tijd vliegt in Historyland (Hellevoetsluis)

2015-05 Voorne kent vreemde historische bewoners - Historyland (Hellevoetsluis)

Dinosaurussen en Fossielen

Vanaf de weg zie je ze al staan, diverse Dinosaurussen sieren op groot formaat het terrein. Vaak mooi in aanwezige groen te vinden wat een mooi beeld van de historische werkelijkheid geeft. Kinderen kijken op, zien grote tanden maar vooral ook hoe groot deze dieren in de prehistorie zijn geweest. Je kan ook zelf je fossiel vinden, een veld laat kinderen als archeoloog en paleontoloog zelf hun eigen fossiel opgraven die nog mee naar huis mag ook. Daar kan toch geen boek tegenop!

- Prehistorie fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Historyland, zoveel meer!

Met regelmaat is er weer wat nieuws te zien. Ze vullen objecten aan als een helicopter, tank, pantserwagen, straaljager, en meer. Je kan ook goudzoeken met water en zo’n pan in een echte goudmijn. Zij die liever sportief bezig zijn kunnen terecht op de erg leuke golfbaan. Niet zomaar een golfbaan want deze heeft hindernissen die je nog nooit eerder op een midgetgolfbaan hebt gezien.

Lezingen en exposities

Voor volwassenen zijn er lezingen over diverse onderwerpen. Je treft deze aan op de website, ook hier zijn historie en geschiedenis het hoofdthema. Opvallend hoeveel deze je ook vertellen over de historie van en op Voorne-Putten, iets wat elders alleen maar in deze mate in het historisch museum in Brielle te vinden is. Leer bijvoorbeeld over de Oranjes of fossielen toegelicht. Verrassend leuke onderwerpen die goed verzorgd zijn.

- Historyland fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Wist je dat?

Bijzonderheden

  • Exposities
    Bijzonder zijn ook de exposities. In een mooi thema opgesteld zijn er wisselende exposities te zien. Dit trekt soms groepen van scholen en anderen. Het is dan ook vaak een unieke expositie.
  • Pretpark?
    Nee, het is geen pretpark zoals de attractieparken die we kennen. Toch beleef je er een erg leuk bezoek waar eigenlijk altijd wel wat te leren is, zeker voor kinderen die dat leren dan soms niet eens echt in de gaten hebben.
Meer informatie op internet

Wat vinden wij ervan?

Waardering

Leuk om de doen?

Historisch leuk!

Geweldig leuk voor de kinderen maar eigenlijk is er voor ieder wel wat te vinden. Een erg bijzonder park met een nog meer bijzondere inhoud. Educatief gezien van hoge waarde en mooi toch dat men hier ook de geschiedenis van Voorne-Putten kent en je ook laat zien en horen. Eindelijk!

User Rating: 3.82 ( 2 votes)
[spider_facebook id="1"]
Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Vogels voeren - het mag weer! - Maastricht/NL
___ Agenda: Meer te doen in Oktober
za.1 Okt 2016 tot ma.31 Okt 2016 - NL
Er is meer dan de vaste agenda items in de agenda van Meteo Hellevoetsluis. Meer te beleven en een aantal zijn zeker het apart nog even vernoemen waard.
Evenement: Agenda, Binnen, Buiten, Culinair, Evenement, Kinderen, Natuur, OKT, Sport, Themadag, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
   Einde overzicht   

Klik hier voor meer in de agenda in dit onderwerp...

Klik hier voor meer in de agenda in dit onderwerp...

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

- Historie fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Richard

Al vele jaren ben ik actief in fotografie. Veelal met als thema het weer, natuur, dieren, culinair, omgeving, activiteiten en gebeurtenissen. De toch al zeer omvangrijke foto collectie groeit hiermee bijna van dag tot dag.

Meer lezen?

All you need for Pumpkin soup, as always give it a fresh start and use the best ingredients you can find.

Pompoenfair – Kleurrijk en Smakelijk

Pompoenfair - Kleurrijk met vele pompoenen maar met diverse culinaire specialiteiten ook smakelijk bij Kwekerij Roest in Vierpolders