Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Evenementen >> Kom in de Kas – Het Beste Onder Glas

Kom in de Kas – Het Beste Onder Glas


Kraamkamer van de vroege Lente


Kom in de Kas, Landelijk, jaarlijkse Open Dag - Voorne-putten heeft veel kassen staan waar van alles geteeld wordt. Groente, planten en bloemen in diverse soorten en maten. Nu is er jaarlijks in de lente de unieke mogelijkheid tot een kijkje achter de schermen. Beter bekend als "Kom in de Kas".

Alvast een beetje Lente proeven!

Naast de vele kassen die van binnen te bezichtigen zijn ook veel boeren bedrijven met ook weer een eigen specialiteit. Nu is er jaarlijks in de lente deze unieke mogelijkheid tot een kijkje achter de schermen. Dit evenement staat bekend als “Kom in de Kas”.

Zo aan begin april als het maar net lente is dan is dit een leuk begin. Het is onvoorstelbaar hoeveel kleurenpracht er dan al te zien is, en dat zo vlak in de buurt. Daarbij, een kijkje achter de schermen is ook leuk en mooi om te zien. Veelal kan je wat van de producten kopen, dan heb je echt iets moois, gezond, lekker of sterk. Oh ja, en het is in de kassen en stallen lekker warm.

Proef alvast een beetje Lente – nu het in deze periode van het jaar toch zo koud of grijs en nat weer kan zijn is een bezoekje aan de kassen best leuk. Je kan er nog een leuk bloemetje kopen ook.

Wat is er allemaal te zien

Voorafgaand aan dit evenement zal er een plattegrond gepubliceerd worden met daarop alle deelnemende bedrijven. Deze zijn op de dag van ver af herkenbaar aan een grote oranje ballon. Wij hebben inmiddels al vele producten gezien en steeds weer zijn wij verrast over de omvang en methodes die toegepast worden. Vaak hypermoderne, schone en milieu bewuste bedrijven met een behoorlijk strakke bedrijfsvoering. Soms dus ook echt heel leerzaam.

2015-04 Kom in de Kas 2015 - Aubergine teelt (Vierpolders)

2015-04 Kom in de Kas 2015 - Aubergine teelt (Vierpolders)

2015-04 Kom in de Kas 2015 - Aubergine teelt (Vierpolders)

2015-04 Kom in de Kas 2015 - Aubergine teelt (Vierpolders)

2004-03 Bloemenpracht bij Kom in de Kas (Voorne-Putten)

En het Boerenbedrijf, lammetjes?

Daarnaast zijn er vele boeren bedrijven met ook weer een eigen specialiteit. Ja dus, bij een aantal kan je bijvoorbeeld bij de schapen met de vele lammetjes in de stal. Het is verrassend hoeveel lammetjes er dan al opeens zijn. Die zijn nog allemaal binnen omdat ze heel jong zijn en het buiten nog veel te koud is. De hoeveelheid lammetjes maakt het een aandoenlijk spektakel, velen moeten met de hand bijgevoerd worden en vaak zijn er een aantal nog maar net geboren. Ietwat aangepast schoeisel en kledij is wel een aanrader…

Mooi moment om te gaan?

Gewoon doen, het kan buiten nog zo guur zijn maar een kas van 25 graden is toch ook wel even lekker. Kan je ook even de winterkou in je botten alvast een beetje laten smelten…

Ik zou zeker eens gaan kijken,
Maartje

  • Wist je dat?
  • Meer informatie
Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
2006-07 De natuur met bloemen in volle kleur en bloei (Luzy Bourgogne FR)
___ Bezoek: Kom In De Kas 2018
za.7 Apr 2018 tot zo.8 Apr 2018 - NL
Kom in de Kas op Voorne-Putten is een unieke gelegenheid om bij boer of tuinder eens rond te kunnen kijken. Veel te zien, ruiken en proeven. Beleef het.
Natuurlijk gezien: Agenda, APR, Culinair, Kinderen, Natuur, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
   Einde overzicht   

Bijzonderheden
  • Natuurlijk is lekker en gezond
    Je zal in de kassen ook ervaren dat veel op een natuurlijke manier aangepakt is. Dit proef en zie je in de producten en soms is er gelegenheid om dat te proeven.
Meer informatie op internet

Waardering

Leuk om te doen?

Gezonde Punten

Een bijzonder kijkje achter de schermen. Waar komen jouw tomaten, komkommers, roosjes en orchideeën vandaan? Uit de kas, ga maar eens kijken.

User Rating: 3.1 ( 1 votes)
- Natuur fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -
Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Een gouden dageraad in de polder - Zwartewaal/NL
___ Beleef: De Natuur in Januari
di.1 Jan 2019 tot do.31 Jan 2019 - NL
Het meest zichtbaar zijn de kerstrozen in bloei in het Voornse Duin. Als je wat beter kijkt zie je ook de eerste groene puntjes weer verschijnen.
Weerkundig Diversen: Agenda, JAN, Natuur
Vogels voeren - het mag weer! - Maastricht/NL
___ Nationale Tuinvogeltelling
za.26 Jan 2019 tot zo.27 Jan 2019 - NL
Een heel weekend lang tellen we in Nederland de vogels in de tuin tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.
Natuurlijk gezien: Dieren, JAN, Natuur
   Einde overzicht   

Meer over : Maartje

Al vele jaren gefascineerd door het Weer en enthousiast actief in de weer. Lees mee in mijn passie voor het Weer zodat je altijd weet waar en wanneer de zon schijnt.

Meer lezen?

Lichtjesavond en Kerst in de Vesting - Hellevoetsluis/NL

Lichtjesavond Hellevoetsluis – feest van het licht!

Het jaarlijks evenement Lichtjesavond Hellevoetsluis mag uitgroeien tot een jaarlijks groot succes. De foto's laten zien dat dat goed mogelijk is.