Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Recreatie en Sportief >> Playmobil en Lego – spelenderwijs

Playmobil en Lego – spelenderwijs

Zelf Maken is zelf Denken


Speelevenement van omvang - voor iedereen is Lego en Playmobil al jaren bekend speelgoed, er is bijna niet iets op te noemen of het is wel beschikbaar. Wat zou er nu leuker zijn om daar eens een dagje mee te kunnen spelen.

Met garantie veel plezier!

Van kraan tot vliegtuig, boerderij en Egypte, Circus, dierentuin, politiebureau en nog veel meer soorten thema’s. Al deze bedenkbare PlayMobil en Lego thema’s staan gereed op grote tafels waarmee kinderen en ouders zich een gehele dag kunnen vermaken. Lego en Playmobil zijn bij veel kinderen erg favoriet dus voor een leuke knutselopdracht is dit zeker een aanrader.

Wat is er allemaal te zien

Eerder hebben we gezien dat er twee hallen van de Jaarbeurs beschikbaar zijn. Er staan een behoorlijk aantal grote tafels, op kindhoogte, met daarop thema’s uit de collecties waarmee gespeeld kan worden. Er stonden ook grote display’s waarin de thema’s helemaal in sfeer uitgestald zijn als kleine wereldjes. Genoeg dus om veel inspiratie op te doen. Wil je even wat anders dat kon ook, er zijn ook skelters, trikes, springkussens enzo. Voor de allerkleinste is er een apart gedeelte waarin Playmobil specifiek voor deze leeftijdgroep staat.

2013-10 LegoWorld 2013 (Jaarbeurs Utrecht)

2010-05 PlayMobil Planet 2010 (Utrecht)

2010-05 Het was Groots voor de kinderen - PlayMobil Planet 2010 (Utrecht)

2010-05 PlayMobil Planet 2010 (Utrecht)

Utrecht Evenement PlayMobil Planet Jaarbeurs mei-2010

Speelgoed van je ouders?

Playmobil en Lego bestaan al heel lang, leuk is dat er bij evenementen ook een soort van historische opstelling te zien is. Diverse display’s met daarin de Playmobil of Lego thema’s van voorgaande jaren, tot wel uit de begin jaren zeventig aan toe! Een van beide ouders moet wel zijn vertrouwde poppetje herkennen. Wat ik dus zeker zou doen is onder het genot van een ijsje eens goed naar de uitgestalde thema’s gaan kijken. Dergelijke, zo mooi uitgevoerde opstellingen zijn niet vaak in dit formaat te zien. Thuis zal het je zeker niet lukken omdat deze zo groot zijn dat de aanschaf een klein kapitaaltje zou kosten.

Foto-impressie: PlayMobil en Lego – groot plezier
Vaak gaan Playmobil en Lego mee in onderwerpen die voor kinderen actueel zijn, het spreekt ze dan nog meer aan. Dat maakt de thema’s ook in tijd zo herkenbaar, ken je Buck Rogers nog?
- Speelgoed fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Even een stukje Geschiedenis van Playmobil

Het eerste Playmobil kwam in 1974 op de markt. De poppetjes zijn een uitvinding van Hans Beck als opvolging van de tinnen soldaatjes. Een aantal eigenschappen van het speelgoed is op basis van het gedrag van spelende kinderen: de figuurtjes hebben genoeg bewegende delen om van houding te veranderen, maar niet zo veel dat het speelgoed te ingewikkeld wordt. De lachende gezichtjes hebben geen neus omdat die ook op kindertekeningen vaak ontbreekt.

De geringe omvang van de Playmobilfiguurtjes (hoogte: 7,5 cm.) komt niet alleen voort uit de maat van een kinderhand, maar is ook een gevolg van de oliecrisis: de gestegen olieprijs had ook plastic duurder gemaakt en Brandstätter, dat destijds vooral plastic producten zoals emmers en hoolahoops vervaardigde, had uitdrukkelijk gevraagd om klein speelgoed.

Mooi moment om te gaan?

Het is binnen dus voor het weer hoef je het niet te laten, en druk is het er toch. Het is vanaf hier een krap uurtje met de auto en het bezoek is echt de moeite waard. Je zal je nog verbazen wat er allemaal van Playmobil en Lego is en leuker nog, er kan naar hartelust mee gespeeld worden. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en het is een unieke belevenis…

Zag ik toch mijn oude Ziekenhuisje en witte keukentje weer,
Maartje

  • Wist je dat?
  • Meer informatie
Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
2013-10 LegoWorld feest voor Kinderen (Utrecht)
___ Doen: LEGO World in Utrecht
di.15 Okt 2019 tot ma.21 Okt 2019 - UT
LEGO® World is het grootste LEGO spektakel ter wereld en zal ieder jaar nog spectaculairder worden. Echt een aanrader voor de kinderen in de herfstvakantie!
Sportief en Actief: Kinderen, OKT, Uitgelicht, Utrecht
Reeds voorbij
   Einde overzicht   

Bijzonderheden
  • Legoworld 2014 – In de herfstvakantie van 2014 zal de 14de editie van LEGO World plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht
  • Legoworld 2013 – Was een drukbezocht evenement, Legoworld was weer een succes in de Jaarbeurs Utrecht
  • PlayMobil – PlayMobil organiseerd bij Bouwmarkten enzo bouwwedstrijden, winnaars kunnen doorstromen naar een landelijke wedstrijd die nog leukere prijzen belooft
  • PlayMobil Planet 2010 – aldus de media de wereldprimeur van het PlayMobil Planet evenement in Utrecht
Meer informatie op internet
- Kinderen fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -
Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Dierentuin en Attractiepark Parc Le Pal
___ Dagje: Attractiepark Parc Le Pal
Attractiepark en dierentuin Parc Le Pal is een bijzonder uitstapje als je in de Franse Auvergne bent. Mooi park en zeker voor ieder wat wils.
Info-item: Agenda, APR, AUG, Dieren, Frankrijk, JUL, JUN, Kinderen, MEI, Natuur, SEP, Themapark, Uitgelicht
2009-08 Foto-impressie Dierentuin Apenheul (Apeldoorn)
___ Dagje: Dierentuin de Apenheul
Apenheul in Apeldoorn - een dierentuin waar de grens tussen aap en mens nog maar heel dun is. Een mooi park waar om iedere hoek wel een aap te vinden is.
Info-item: APR, AUG, Dieren, JUL, JUN, Kinderen, MEI, Natuur, NOV, OKT, SEP, Uitgelicht
2013-10 Bijna ouderwets speelplezier in Speeltuin De Flipjes (Ouddorp)
___ Doen: Speeltuin de Flipjes
Speeltuin de Flipjes - bijna ouderwets leuk, gewoon een groot veld met vele speeltoestellen. Kinderen hebben hier gegarandeerd weer gewoon plezier.
Info-item: APR, AUG, Buiten, Goeree, JUL, JUN, Kinderen, MEI, MRT, OKT, Ouddorp, SEP, Sport, Uitgelicht
Walibi - watergevecht voor de echt warme dag - Biddinghuizen/NL
___ Dagje: Attractiepark Walibi Holland
Een erg leuk attractiepark Walibi Holland. Een pretpark met voor iedereen wel wat te beleven.
Info-item: APR, AUG, Biddinghuizen, Buiten, JUL, JUN, Kinderen, MEI, OKT, SEP, Uitgelicht
Dierentuin Dolfinarium Harderwijk mei-2008
___ Dagje: Dolfinarium Harderwijk
Flipper kijken en daarna lekker Paling eten in Harderwijk? Het Dolfinarium is niet alleen een dolfijnenshow maar ook een erg leuke en leerzame dierentuin.
Info-item: APR, AUG, Dieren, FEB, JUL, JUN, Kinderen, MEI, MRT, Natuur, OKT, SEP, Themapark, Uitgelicht
Hoe klassieker het vliegtuig hoe mooier - Nationaal Militair Museum (Soest/NL)
___ Beleef: Nationaal Militair Museum
Nationaal Militair Museum (NMM) is een museum dat zich richt op de Nederlandse strijdkrachten in verleden, heden en toekomst.
Historisch beleefd: Agenda, JAAR, Kinderen, Soest
   Einde overzicht   

Meer over : Maartje

Al vele jaren gefascineerd door het Weer en enthousiast actief in de weer. Lees mee in mijn passie voor het Weer zodat je altijd weet waar en wanneer de zon schijnt.

Meer lezen?

2011-05 Foto-impressie Attractiepark - Disney Studios Paris (Chessy-FR)

Agenda Mei in Activiteiten Dagje Uit en Evenementen

Wat gaan we doen in de agenda van mei? Een gebeurtenis, evenement feestdag of dagje uit in dit overzicht is wellicht reden voor -weer- een mooie dag!