Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Recreatie en Sportief >> Reddingsbrigade Hellevoetsluis – veiligheid op het water

Reddingsbrigade Hellevoetsluis – veiligheid op het water

Als de Redding nabij is


Preventie op het water - De Helvoetse Reddingsbrigadie is één van de belangrijkste hulpdiensten op en rond het water. Hellevoetsluis is erg rijk aan water en het brengt ons burgers en bezoekers allemaal een keer of wat nabij de waterkant. Zwemmen aan de stranden of heerlijk met de boot ontspannen op het water. Gelukkig is er de Reddingsbrigade die de veiliheid heel vaak in de gaten houdt en soms de reddende engel op het water moet zijn.

Veel meer dan een Strandwacht

De Reddingsbrigade van Hellevoetsluis kennen we wel van dat oranje bootje die eigenlijk altijd wel te zien is als er iets op het water te doen is. Krachtige motoren, een snelle boot en mensen met speciale pakken aan doet je vermoeden dat er iets aan de hand is op het water. Gelukkig is het vaak anders, zij zorgen er nu juist voor dat als het even dreigd mis te gaan op het water tijdig en vakkundig in te grijpen om erger te voorkomen. Hellevoetsluis is erg rijk aan water en daaraan verbonden vele activiteiten die in, aan of op het water plaatsvinden. Terecht dat er dan toezicht is om ervoor te zorgen dat wij daar in alle veiligheid van kunnen genieten.

De Helvoetse Reddingbrigade doet veel meer

De Helvoetse Reddingsbrigade (afgekort het H.R.B) is onderdeel van onze hulpdiensten. Ze werken nauw samen met gemeente, politie en brandweer en dragen zo voor een belangrijke mate bij aan onze veiligheid. Naast zaken als toezicht op het water, strandbewaking en het acuut in actie komen met reddingsactie’s bij incidenten op het water is het voor het belangrijkste deel het bieden van educatie, voorlichting en training. Voorkomen is immers beter dan ingrijpen.

Helvoetse Reddingsbrigade - special guest - Vestingdagen (Hellevoetsluis/NL)

Helvoetse Reddingsbrigade - special guest - Vestingdagen (Hellevoetsluis/NL)

2017-08 Zonsondergang bij Strandtent Badlust - Rockanje/NL

A watchful eye on the water (Rockanje/NL)

Mijnenveger AMS 60 de Bernisse in de haven

A watchful eye on the water (Rockanje/NL)

First victory on New Year's Day - Nieuwjaarsduik (Hellevoetsluis/NL)

First victory on New Year's Day - Nieuwjaarsduik (Hellevoetsluis/NL)

First victory on New Year's Day - Nieuwjaarsduik (Hellevoetsluis/NL)

First victory on New Year's Day - Nieuwjaarsduik (Hellevoetsluis/NL)

First victory on New Year's Day - Nieuwjaarsduik (Hellevoetsluis/NL)

De vereniging H.R.B. heeft dan ook vele activiteiten als het organiseren van zwemles, training in EHBO, bewakingsdiensten en meer. Kijk voor meer informatie op de H.R.B website en in de daar beschikbare agenda en informative artikelen is gelijk te zien wat er allemaal gepland staat. Gelukkig hebben ze het druk maar lezen we gelukkig minder vaak dat ze daadwerkelijk voor reddingsactie’s in actie moesten komen.

Foto overzicht: de Helvoetse Reddingsbrigade (H.R.B) in actie
Met enige regelmaat zijn ze wel ergens te zien. Als wakend oog bij een evenement aan het water of in oefening met materieel, vaardigheden en lokaties. De foto’s hieronder worden vast nog wel aangevuld als ik weer gelegenheid krijg daar beelden van te maken.
- Haven fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Met verstand het water op

We zien nogal eens windsurfers op het water, surfpak aan en met stevige wind en branding. Een fantastische watersportervaring meer zeker niet zonder risico. Ook de vele mensen op plezierjachten, zeilboten en motorbootjes die zich soms zonder de te gebruiken reddingsvesten op het water begeven. U kent de verdere varianten wel, het zijn situaties waarin men zich kan bedenken welke risico’s er zijn. Een heerlijk warme zomerdag aan het water of die schitterende zeiltocht laat u toch niet in het water vallen? Ook als u ziet dat een ander dat doet…


Mooi om te zien hoe met grote zekerheid en doelgericht de boot de stevige branding en de wind weet te trotserenen. Mag duidelijk zijn dat je hier als team wel goed getraind voor moet zijn. De golven laten zien dat het voor u als overhoopte zwemmer een veilig idee is dat ze er zijn.

Iedere seconde telt – klaar voor de start?

Zorg dus dat u en uw kinderen kunnen zwemmen. Verder is wellicht is een training in EHBO een erg leerzame ervaring en belangrijke kennis voor als het verlenen van hulp nodig is. Ook hier is van toepassing dat iedere seconde telt waarin u met de juiste kennis en training een aandeel kunt leveren. Weten wat u moet doen is al een goed begin, als is het alleen maar het bellen van het 112 alarmnummer. Wellicht redt ook u er een leven mee en dat is het belangrijkste.

Geniet van het vele water in onze omgeving, aan de stranden en de open wateren. Het is gezond, u bent in de natuur en u ervaard de geweldige rijkdom van de elementen water, wind en ruimte die onze regio te bieden heeft. Veel plezier!

Richard

De Hellevoetse Reddingsbrigade op Twitter

Actueel op Twitter – @helvoetsereddin. Met regelmaat verschillende berichten. Ze gaan en moeten regelmatig naar cursus maar je ziet ook bij hoeveel evenementen en voor ons gewone dagjes aan het water de Reddingsbrigade toch ook aanwezig is.

Super leuk! Vanavond zijn de zwemlessen weer in het zwembad gestart😃 Weer even wennen de eerste les; juiste baan, alle zwemkleding mee en op het goede uur aanwezig zijn is altijd weer een uitdaging. Maar het is gelukt👌 Volgende week weer op volle kracht vooruit. pic.twitter.com/5n6s2Whxzo

  • Wist je dat?
  • Meer informatie
Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Naast diverse stoomschepen mogen natuurlijk de stoommachines niet ontbreken op de Vestingdagen - Hellevoetsluis/NL
___ Beleef: Vestingdagen Hellevoetsluis
vr.19 Aug 2022 tot zo.21 Aug 2022 - ZH
In het derde weekend van augustus zal het weer drie dagen bruisen van de activiteiten in de Hellevoetse Vesting, want dan is het weer Vestingdagen Hellevoetsluis.
Evenement: Agenda, AUG, Buiten, Evenement, Hellevoetsluis, Historie, Kinderen, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
Every year with a growing number of athletic participants supported by Scouting, the rescue brigade and the mayor of the city and of course a lot of audience to encourage everyone
___ Doen: Nieuwjaarsduik Hellevoetsluis
wo.1 Jan 2020 - ZH
Met de Nieuwjaarsduik Hellevoetsluis doet wij ook weeer mee op het kleine strandje bij Cape Helius. Uiteraard met een kopje warme erwtensoep.
Sportief en Actief: Agenda, Buiten, Hellevoetsluis, JAN, Kinderen, Landelijk, Sport, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
2014-07 Brandweer en hulpdiensten - Brandweermuseum (Hellevoetsluis)
___ Beleef: Brandweermuseum - Open Dag
za.5 Jul 2014 tot zo.6 Jul 2014 - ZH
Open dag bij het Brandweer Museum in Hellevoetsluis - een unieke kans voor een leuk bezoek.
Historisch beleefd: Hellevoetsluis, Hulpdiensten, JUL, Kinderen, Museum, Themadag, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
   Einde overzicht   
Bijzonderheden
  • Kunt u goed zwemmen, wedden van niet?
    Bezig zijn aan of op het water is één van de belangrijkste activiteiten die bij Hellevoetsluis en de verdere regio te doen zijn. Heerlijk met de boot op het water, zwemmen aan de stranden en met hoge snelheid met de surfplank van de wind genieten. Bedenk altijd dat het vaak koude water, golven en sterke wind ook de beste zwemmers nog flink in de problemen kan brengen.
  • Leren zwemmen – in onze regio super belangrijk
    Onze regio is erg rijk aan water, naast vele open wateren zijn er ook singels, kanalen, havens of gewoon het slootje in de wijk. Onze kinderen kennen ze allemaal en ondernemen ook vaak iets dat met water te maken heeft. Reden genoeg om ook zelf over een goede zwemvaardigheid te beschikken, en het is nog gezond ook. De Helvoetse Reddingsbrigade kan daarbij helpen, kijk voor meer info op hun website.
Meer informatie op internet
- Sport fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -
Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

Meer over : Richard

Al vele jaren ben ik actief in fotografie. Veelal met als thema het weer, natuur, dieren, culinair, omgeving, activiteiten en gebeurtenissen. De toch al zeer omvangrijke foto collectie groeit hiermee bijna van dag tot dag.

Meer lezen?

All you need for Pumpkin soup, as always give it a fresh start and use the best ingredients you can find.

Pompoenfair – Kleurrijk en Smakelijk

Pompoenfair - Kleurrijk met vele pompoenen maar met diverse culinaire specialiteiten ook smakelijk bij Kwekerij Roest in Vierpolders