Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Recreatie en Sportief >> Valkenburg – Thermae 2000 Welness resort

Valkenburg – Thermae 2000 Welness resort

Welness Resort en Sauna Thermae 2000, met schittrend uitzicht over het Limburgse landschap een populaire plek voor jaarlijks vele bezoekers.

Even een dagje ontspannen


Zwemmen, sauna en rust - op de Cauberg tref je het Thermae 2000 resort, een perfecte plek voor een dagje ontspanning en ook eens wat minder actief zijn
Even een paar dagen weg naar Limburg, heerlijk even van de omgeving genieten, wat leuke dingen doen maar dat kan dus ook een dagje zwemmen zijn boven op de Cauberg.

Even een dagje heerlijk ontspannen

Thermae 2000 (geopend in 1989) is een wellness resort die met drie bronnen waarvan één op 80 meter voor drinkwater en twee andere bronnen, op een diepte van 381 meter, voor het warme water van circa 33°C voor de binnen- en buitenbaden dagelijks veel bezoekers trekt voor een ontspannen dagje genieten.


Terugblik op 30-jarig bestaan sinds 1989 - Thermae 2000 (Valkenburg/NL)

Skin & Body Care - Thermae 2000 (Valkenburg/NL)

Welness Resort en Sauna Thermae 2000 - Thermae 2000 (Valkenburg/NL)

Welness Resort en Sauna Thermae 2000 - Thermae 2000 (Valkenburg/NL)Thermae 2000 – in overzicht

Nou is het niet echt toegestaan om op het resort zelf een mobieltje of fotocamera te gebruiken voor het maken van foto’s. Gelukkig fotografeer ik zo vaak dat er zomaar een paar toch in mijn fotocollectie verschenen zijn.

- Thermae 2000 fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Valkenburg – altijd wat te doen

Het gehele jaar door is er altijd wel wat in Valkenburg te doen, tal van evenementen anders wel een seizoen wat bezoekers trekt. Meest bekend is natuurlijk de Kerstmarkt maar ook de musea zijn erg leuk.

- Valkenburg fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Valkenburg – een stukje historie

De historie van Valkenburg gaat terug tot 3000 voor onze jaartelling. Vuursteenmijnen uit deze tijd zijn zelfs nog te zien in Valkenburg. In de verdere tijd is er veel gebeurd, de stad groeide en veranderde onder invloed van tijd maar ook vele oorlogen die ook hier gestreden zijn. De kenmerkende burcht, vestingwallen en stadspoorten laten dit ook zien.

Valkenburg is ook een stad van alle seizoenen, het gehele jaar door een aangenaam gebied om even te ontsnappen aan de Nederland omdat je hier toch echt in Limburg bent. Ook Valkenburg is dat “Schone Limburg” maar dat kan dus ook een erg ontspannen dagje in de thermen zijn.
Geniet ervan, Richard

Wist je dat?

Bijzonderheden

  • Carolus Thermen in Aachen
    In de stad Aachen tref je de Carolus Thermen, ook erg mooi en midden in de stad. Leuk om met een stadsbezoek te combineren.

Wat vinden wij ervan?

Meer informatie op internet

Klik hier voor meer in de agenda!

Klik hier voor meer in de agenda!

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Naast diverse stoomschepen mogen natuurlijk de stoommachines niet ontbreken op de Vestingdagen - Hellevoetsluis/NL
___ Beleef: Vestingdagen Hellevoetsluis
vr.19 Aug 2022 tot zo.21 Aug 2022 - ZH
In het derde weekend van augustus zal het weer drie dagen bruisen van de activiteiten in de Hellevoetse Vesting, want dan is het weer Vestingdagen Hellevoetsluis.
Evenement: Agenda, AUG, Buiten, Evenement, Hellevoetsluis, Historie, Kinderen, Uitgelicht, Voorne-Putten
   Einde overzicht   

- Limburg fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Richard

Al vele jaren ben ik actief in fotografie. Veelal met als thema het weer, natuur, dieren, culinair, omgeving, activiteiten en gebeurtenissen. De toch al zeer omvangrijke foto collectie groeit hiermee bijna van dag tot dag.

Meer lezen?

De Provoost en verdere bijgebouwen en huisjes - tijdloos in beeld - Brielle/NL

Brielle op de foto – historische stad op Voorne-Putten

Foto's van Brielle - met fotografie in beeld - een actueel foto-overzicht van het weer, natuur, evenementen en meer in deze stad.