Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Gezien? >> Even langs >> Vliegvelden – Birds in the Sky

Vliegvelden – Birds in the Sky

Als je wilt dat de tijd vliegt


Vliegtuigen en vliegreizen - De mens kan inmiddels vliegen, wel met veel lawaai en iemand anders aan het stuur. Toch best bijzonder. Reden genoeg voor een vluchtig bezoek in meerdere opzichten. De één vertrekt de ander zwaait.
We doen het al zo vaak in het dagelijks leven, druk en we vliegen van het één naar het ander.

Altijd al willen vliegen

Het kan ook anders, echt met een vliegtuig naar een andere bestemming waar we veelal juist niet willen dat de tijd vliegt: op vakantie! Dat maakt een bezoekje een een vliegveld net even meer bijzonder. We zien een andere wereld en nemen in gedachte meerdere bestemmingen. Er prettige bijkomstigheid is dat je in korte tijd in een totaal andere wereld kan zijn en zeker in vergelijking tot Nederland vaak heel ander weer. Genoeg redenen om even weg te dromen.

Vliegtuigen en vliegvelden- een stukje historie

Vliegtuigen bestaan al meer dan een eeuw, daarmee ontstond ook de bijzondere omgeving van een vliegveld. Eerst alleen voor militaire en transport doeleinden en vervolgens werd de mogelijkheid meer en meer ook betaalbaar voor een breder publiek. Inmiddels vliegen jaarlijks vele miljoenen passagiers vanuit Nederland naar andere bestemmingen. En in al die tijd is deze vorm van transport voor veel mensen het meest fascinerend gebleven.

2014-01 Vanaf de auto tot het vliegtuig gaat bijna alles op rolletje (Schiphol Airport - Amsterdam)

2014-01 We gaan vele kanten op veelal nog de goede ook (Schiphol Airport - Amsterdam)

2014-01 Cockpit vliegtuig op Schiphol Airport (Amsterdam)

2014-01 In de hal een enorm vliegtuig landingsgestel op Schiphol Airport (Amsterdam)

2014-01 Vliegtuig op Schiphol Airport (Amsterdam)

Dat moet toch beter kunnen?

Het vliegtuig en het vervoer in de lucht lijkt zo normaal. Totdat je het zware gedreun van de motoren hoort gaan. In de vele kilometers die volgen worden ook vele liters kerosine verbruikt. Veel emissie, veel brandstof en zo zijn er vele honderden toestellen die iedere dag van het jaar dit weer doen. Lijkt mij een zware belasting voor het milieu en het zal nog vele jaren duren voordat we on een e-plane kunnen stappen.

Foto overzicht : Vliegvelden: Schiphol in Beeld. blijft een aparte omgeving, totaal andere beelden dan we gewend zijn. Sommige delen heben wat weg van een treinstation alleen de borden geven bestemmingen aan die soms aan de andere kant van de wereld liggen.
- Schiphol fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Mooi moment om te gaan?

Als het even kan uiteraard als je zelf mag vertrekken naar een verre bestemming. Als dat niet kan is een bezoekje best leuk want er is ook leuk wat te zien. Buiten kan je naar de vliegtuigen kijken en wellicht een beetje dromen dat jij in dat vliegtuig zit.

Veel plezier en een behouden vlucht,
Richard

Wist je dat?

Bijzonderheden

  • 26-02-2015 Vakantie in aantocht
    We zien zoals ieder jaar weer een toenemende drukte op de vliegvelden. Vakantiefolders dwarrelen weer op de mat en we dromen, vooral onbezorgd, vooruit naar de vakantie.
Meer informatie op internet

Wat vinden wij ervan?

Waardering

Leuk om te doen?

Waar de tijd vliegt!

Reistijd vervliegt met het vliegtuig, het is snel en het brengt ons in korte tijd op een andere plaats van bestemming maar ook op andere hoogte's dan we normaal gewend zijn.

User Rating: Be the first one !

Verder in dit artikel?

Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

Klik hier voor meer in de agenda!

Klik hier voor meer in de agenda!

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Hellevoetsluis Sneeuw en Licht in de tuin 02-jan-2010
___ Seizoenen: Winter Seizoen (Astronomisch)
ma.21 Dec 2020 tot za.20 Mrt 2021 - NL
Het seizoen van de astronomische winter. Deze seizoenen beginnen iedere drie maanden rond de 21e en worden gezien als het begin van een seizoen.
Weerkundig Diversen: DEC, FEB, JAN, Landelijk, MRT, Seizoenen, Uitgelicht
De Vuurtoren - die laat je toch niet in de kou staan? - Hellevoetsluis/NL
___ Beleef: Dikke Truiendag en Warme Truiendag
vr.5 Feb 2021 - NL
We ervaren op Warme Truiendag dat met een trui aan de kachel in huis inderdaad een tandje lager kan en een goed doorgelucht huis nog gezonder is ook!
Thema dagen: Agenda, FEB, Landelijk, Themadag
Een kleurexplosie die lente heet - Walem/NL
___ Seizoen: Begin Meteorologische Lente
ma.1 Mrt 2021 - NL
De Meteorologische Seizoenen beginnen iedere drie maanden op de eerste van de maanden maart, juni, september en december.
Natuurlijk gezien: Agenda, Landelijk, MRT, Natuur, Seizoenen, Uitgelicht
Een toffe peer daar heb je altijd wat aan! - Hellevoetsluis/NL
___ Viering: Nationale Complimentendag
ma.1 Mrt 2021 - NL
De Nationale Complimentendag draait dan ook om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering.
Thema dagen: Agenda, Landelijk, MRT, Themadag
Altijd weer sprookjesachtig mooi in de Efteling - Kaatsheuvel / NL
___ Seizoenen: Begin Astronomische Lente
za.20 Mrt 2021 - NL
Het begin van de astronomische lente, het is een dag waarbij we afscheid nemen van de winter en de lente ons weer in weer en natuur aangenaam mag verrassen. Op naar warmer weer!
Natuurlijk gezien: Agenda, Landelijk, MRT, Natuur, Seizoenen, Uitgelicht
2002-03 Lammetjes staan weer in de Wei (Vierpolders)
___ Seizoenen: Lente Seizoen (Astronomisch)
za.20 Mrt 2021 tot zo.20 Jun 2021 - NL
De Astronomische Seizoenen beginnen iedere drie maanden rond de 21e en worden door ons gezien als het feitelijke begin van een seizoen. De 21e is lang niet elk jaar zo...
Weerkundig Diversen: Agenda, APR, JUN, Landelijk, MEI, MRT, Seizoenen, Uitgelicht
   Einde overzicht   

- Amsterdam fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Richard

Al vele jaren ben ik actief in fotografie. Veelal met als thema het weer, natuur, dieren, culinair, omgeving, activiteiten en gebeurtenissen. De toch al zeer omvangrijke foto collectie groeit hiermee bijna van dag tot dag.

Meer lezen?

Sjame de sjon in de sjee sjien sjakke - tegen zondersondergang zie je opeens meer mensen op het strand. Even nog snel naar de zonsondergang kijken. Rockanje/NL

Terrasje Pakken – Mis het niet!

Nederland kent maar een korte periode dat we dat we heerlijk op een terras buiten kunnen zitten. Wat drinken of een hapje eten in de buitenlucht. Leuk?