Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Gezien? >> Media en Contacten >> Screentest bij Ed Aldus – RTV Rijnmond

Screentest bij Ed Aldus – RTV Rijnmond

Ed Aldus - Weerman Regio Rijnmond


Weer erg leuk - en zo krijg je een uitnodiging van de weerman van RTV Rijnmond, Ed Aldus, om in de Rijnmond TV-studio zelf ook eens het weer te presenteren. Op naar de TV-studio dus, eens even kijken hoe gemakkelijk of juist moeilijk dat kan zijn. Wellicht ben ik zomaar een weertalent.
De vraag was of wij ook het weerbericht voor Rijnmond TV zouden kunnen presenteren. Wow, dat weerman in de media zijn…

Weer eens wat anders

Handig als Ed zelf even op vakantie is en er toch een weerjournaal gemaakt moet worden. Samen met Stephan van Meteo Voorne was ik uitgenodigd om in de studio een screentest te doen en zo te ontdekken of wij naast talenten in het weer ook op TV hetzelfde zouden kunnen presenteren. We werden door Ed Aldus even als voorheen leuk ontvangen bij Rijnmond TV. Even een gezellig praatje en daarna naar de regiekamer om het weerbericht voor de dag op te stellen.

Het weerbericht in de Regiekamer

Eerst worden zoals altijd de beelden samengesteld die bij het weerbericht getoond worden, het weerplaatje, een selectie maken uit de ingezonden weerfoto’s en natuurlijk het actueel weeroverzicht op de Rijnmond website. Overigens bleek nu ook weer hoe belangrijk het is dat mensen hun weerfoto in liggend formaat insturen, soms is een foto in staand formaat wel heel mooi maar helaas niet geschikt voor presentatie op televisie.

Het Weer in Hellevoetsluis / Voorne Putten

Actueel op Twitter – @MeteoHellevoet / Actuele berichten van Meteo Hellevoetsluis kan je op Twitter volgen. Een grote aantal mensen hebben dat al gedaan. Dan weet je gelijk ook wat er op onze Facebook Pagina Meteo Hellevoetsluis staat.

- Meteo fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Het Rijnmond Weer door Ed Aldus op Twitter

Actueel op Twitter – @EdAldus / Actuele berichten van Ed Aldus, weerman Rotterdam Rijnmond, kan je op ook Twitter volgen. Follow mij dan ook omdat ik meer regionaal voor Hellevoetsluis en Voorne Putten bezig ben.

De drukte opzoeken doe ik al jaren niet meer. Heerlijk de natuur in en dan lekker banjeren met Banjer 😍 pic.twitter.com/gQMO0NA4cM

Naar de Studio

Nadat we eerst even netjes vakkundig opgepoetst waren bij de grimeur konden we naar de studio. Beurtelings mochten we het weer presenteren, de tekst werd ook voor ons niet getoond op een autoque en op de achtergrond op het green screen werden de bijbehorende beelden getoond.

Dat valt dus echt niet mee, en praten, en wijzen op een lege achtergrond en dan moet je ook nog bewegen. Je komt volgens Ed van de linker- naar de rechterzijde van het beeld met een tango pasje. Het blijkt dat dit alles tezamen best wel een kunst is, het liet ook wel zien dat de zeer vele jaren van ervaring bij Ed het verschil maakte.
De vaste plek van Ed Aldus in de TV Studio, een autoque gebruikt hij overigens zelf zo goed als nooit. Puur natuur en daar mag heus wel eens een kleine verspreking bij zitten. Overigens hoor je dit maar zelden.

Ed Aldus – heer en meester in het Weer

Helaas werd geen van ons geselecteerd als de nieuwe aanvullende weerman- of vrouw van RTV Rijnmond. Had toch best wel leuk geweest maar het vereist toch wel behoorlijke ervaring in de media en voor TV.

Toch was het weer een erg leuke ervaring, het heeft ons geleerd dat presentatie op TV toch een hele kunst is. Zeker als je dat, zoals Ed dat doet, zo even uit de losse pols weet te doen. Ach, was weer een erg leuke ervaring “voor de tijd van het Jaar!”

Ed, graag tot WEERziens maar WEER!
Maartje

Klik hier voor meer in de agenda!

Klik hier voor meer in de agenda!

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

- Media fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Maartje

Al vele jaren gefascineerd door het Weer en enthousiast actief in de weer. Lees mee in mijn passie voor het Weer zodat je altijd weet waar en wanneer de zon schijnt.

Meer lezen?

2012-01 Weerpraatje en interview met Radio Voorne (Hellevoetsluis)

Interview Weerpraatje – Radio Voorne

Ik werd gevraagd door Kevin Spanjersberg om naar de Studio van Radio Voorne te komen voor een interview over het weer en de extreem hoge waterstand.