Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Gezien? >> Media en Contacten >> Screentest bij Ed Aldus – RTV Rijnmond

Screentest bij Ed Aldus – RTV Rijnmond

Ed Aldus - Weerman Regio Rijnmond


Weer erg leuk - en zo krijg je een uitnodiging van de weerman van RTV Rijnmond, Ed Aldus, om in de Rijnmond TV-studio zelf ook eens het weer te presenteren. Op naar de TV-studio dus, eens even kijken hoe gemakkelijk of juist moeilijk dat kan zijn. Wellicht ben ik zomaar een weertalent.
De vraag was of wij ook het weerbericht voor Rijnmond TV zouden kunnen presenteren. Wow, dat weerman in de media zijn…

Weer eens wat anders

Handig als Ed zelf even op vakantie is en er toch een weerjournaal gemaakt moet worden. Samen met Stephan van Meteo Voorne was ik uitgenodigd om in de studio een screentest te doen en zo te ontdekken of wij naast talenten in het weer ook op TV hetzelfde zouden kunnen presenteren. We werden door Ed Aldus even als voorheen leuk ontvangen bij Rijnmond TV. Even een gezellig praatje en daarna naar de regiekamer om het weerbericht voor de dag op te stellen.

Het weerbericht in de Regiekamer

Eerst worden zoals altijd de beelden samengesteld die bij het weerbericht getoond worden, het weerplaatje, een selectie maken uit de ingezonden weerfoto’s en natuurlijk het actueel weeroverzicht op de Rijnmond website. Overigens bleek nu ook weer hoe belangrijk het is dat mensen hun weerfoto in liggend formaat insturen, soms is een foto in staand formaat wel heel mooi maar helaas niet geschikt voor presentatie op televisie.

Het Weer in Hellevoetsluis / Voorne Putten

Actueel op Twitter – @MeteoHellevoet / Actuele berichten van Meteo Hellevoetsluis kan je op Twitter volgen. Een grote aantal mensen hebben dat al gedaan. Dan weet je gelijk ook wat er op onze Facebook Pagina Meteo Hellevoetsluis staat.

- Meteo fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Het Rijnmond Weer door Ed Aldus op Twitter

Actueel op Twitter – @EdAldus / Actuele berichten van Ed Aldus, weerman Rotterdam Rijnmond, kan je op ook Twitter volgen. Follow mij dan ook omdat ik meer regionaal voor Hellevoetsluis en Voorne Putten bezig ben.

In deze bizarre tijd moet je elkaar helpen. Bij mijn kledingsponsor Blue Basement in Barendrecht kan je nog gewoon kleding bestellen. Zijn je broeken 👖 en truien 👕 te klein geworden of aan vervanging toe? Wij zijn, ondanks de lockdown, gewoon bereikbaar. pic.twitter.com/jERqQ4Ikug

Naar de Studio

Nadat we eerst even netjes vakkundig opgepoetst waren bij de grimeur konden we naar de studio. Beurtelings mochten we het weer presenteren, de tekst werd ook voor ons niet getoond op een autoque en op de achtergrond op het green screen werden de bijbehorende beelden getoond.

Dat valt dus echt niet mee, en praten, en wijzen op een lege achtergrond en dan moet je ook nog bewegen. Je komt volgens Ed van de linker- naar de rechterzijde van het beeld met een tango pasje. Het blijkt dat dit alles tezamen best wel een kunst is, het liet ook wel zien dat de zeer vele jaren van ervaring bij Ed het verschil maakte.
De vaste plek van Ed Aldus in de TV Studio, een autoque gebruikt hij overigens zelf zo goed als nooit. Puur natuur en daar mag heus wel eens een kleine verspreking bij zitten. Overigens hoor je dit maar zelden.

Ed Aldus – heer en meester in het Weer

Helaas werd geen van ons geselecteerd als de nieuwe aanvullende weerman- of vrouw van RTV Rijnmond. Had toch best wel leuk geweest maar het vereist toch wel behoorlijke ervaring in de media en voor TV.

Toch was het weer een erg leuke ervaring, het heeft ons geleerd dat presentatie op TV toch een hele kunst is. Zeker als je dat, zoals Ed dat doet, zo even uit de losse pols weet te doen. Ach, was weer een erg leuke ervaring “voor de tijd van het Jaar!”

Ed, graag tot WEERziens maar WEER!
Maartje

Klik hier voor meer in de agenda!

Klik hier voor meer in de agenda!

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Winterse zonsondergang bij de vuurtoren - Hellevoetsluis/NL
___ Weer: Het Weer in Januari
vr.1 Jan 2021 tot zo.31 Jan 2021 - NL
Sneeuwval en ijzel? Of blijft het de hele maand net boven de nul graden met af en toe wat neerslag.. Helaas merken we er niet veel dat de afstand van de aarde tot de zon op het dichtstbijzijnde punt is.
Weerkundig Diversen: Agenda, JAN, Uitgelicht, Weer
Hellevoetsluis Sneeuw 09-feb-2013
___ Weer: Het Weer in Februari
ma.1 Feb 2021 tot zo.28 Feb 2021 - NL
Het weer in februari kan koud en winters zijn maar ook soms al zicht op de lente geven. Altijd weer spannend hoe dat verlopen zal.
Weerkundig Diversen: Agenda, FEB, Uitgelicht, Weer
Spectaculaire zonsondergang aan het strand - Hellevoetsluis/NL
___ Weer: Het Weer in Maart
ma.1 Mrt 2021 tot wo.31 Mrt 2021 - NL
Maart roert z'n staart! Neerslag, storm, nog wat winterweer? Of, de eerste kleine warmteprikjes van de zon en heerlijk al even in je T-shirt naar buiten?
Weerkundig Diversen: Agenda, MRT, Uitgelicht, Weer
Spectaculair kleurenspel bij zonsondergang aan het strand - Hellevoetsluis/NL
___ Viering: Wereldwaterdag
ma.22 Mrt 2021 - NL
Water is onmisbaar, de basis van al het leven op de aarde. Later we zuinig zijn met dat water, wees blij dat het soms in schone druppels op je hoofd valt.
Thema dagen: Agenda, Kinderen, MRT, Natuur, Themadag, Weer
Opkomst van de Zon - Vierpolders feb-2013
___ Viering: Wereld Meteorologie Dag
di.23 Mrt 2021 - NL
Waar zouden we zijn zonder het weer! We beginnen er veelal een praatje mee maar belangrijker nog we leven met het weer. Tijd voor Meteorologiedag.
Thema dagen: Agenda, MRT, Natuur, Themadag, Weer
SS Rotterdam jun-2013
___ Weer: Het Weer in Juni
di.1 Jun 2021 tot wo.30 Jun 2021 - NL
Nog steeds kans op Neerslag, het kan met het weer in juni redelijk fris zijn. Vaak de aanloop naar juli zijn waarin de temperaturen soms hoog oplopen.
Weerkundig Diversen: Agenda, JUN, Weer
   Einde overzicht   

- Media fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Maartje

Al vele jaren gefascineerd door het Weer en enthousiast actief in de weer. Lees mee in mijn passie voor het Weer zodat je altijd weet waar en wanneer de zon schijnt.

Meer lezen?

2012-01 Weerpraatje en interview met Radio Voorne (Hellevoetsluis)

Interview Weerpraatje – Radio Voorne

Ik werd gevraagd door Kevin Spanjersberg om naar de Studio van Radio Voorne te komen voor een interview over het weer en de extreem hoge waterstand.