Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Weer >> Weersverwachting >> Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen

Het weer in de vooruitzichten

Weersvooruitzicht 5-daagsWinter zien we voorlopig nog niet in de vooruitzichten. Kerst zal niet een witte kerst worden en buiten treffen we hooguit fris weer.

Weersvooruitzicht: Lente in aantocht! Er is nog even wat sneeuw zelfs een moment van schaatsen geweest maar de lente komt in al zijn vormen steeds dichterbij. Met de weken minder koud en steeds meer dat voelbare warme zonnetje.

Het weer voor de komende 48 uur

Bekijken we het weersvooruitzicht iets meer in detail voor de komende 48 uur dan hebben we een redelijk goed beeld wat het weer gaat worden. De zekerheid van deze verwachtingen is namelijk veel hoger dan in het lange termijn vooruitzicht. Maar let op, het blijven verwachtingen!

Het Weer voor Rijnmond

Het Weer voor Maastricht

Het Weer voor Groningen

Het Weer voor Parijs – Frankrijk

Het Weer voor Bordeaux – Frankrijk

Het Weer voor Nice – Frankrijk

Het Weer voor Londen – Verenigd Koninkrijk

Het Weer voor Hanover – Duitsland

(Bron: Foreca Weer)

Hoe betrouwbaar is die verwachting?

Maar het gaat er natuurlijk uiteindelijk om hoe betrouwbaar deze verwachtingen zijn. In één oogopslag staan er op zich redelijk begrijpelijke details van diverse weerskenmerken. De onzekerheid van deze verwachtingen neemt toe als je dit bekijkt in de weergave van het weersvooruitzicht in de lange termijn verwachting.

Het weer over Europa is dan ook voor ons op korte termijn relevant, hetgeen we morgen krijgen kan immers nu nog onder Frankrijk of op de atlantische oceaan liggen, kijk er even naar en vorm je eigen beeld.

De temperatuur verwachting voor Europa de komende dagen

Hieronder een mooie animatie van de temperatuur vooruitzichten (komende 72-uur zoals verwacht op 2 meter hoogte) voor de komende dagen. Rechtsboven in de afbeeldingen zie je de datum en tijd van de verwachting. De grote temperatuursverschillen en veranderingen van de kleur is de wisseling van de dag in de nacht. De legenda toont de waarde van de weergegeven temperatuur.
Temperatuurkaart Info Climat Europa Vooruitzicht - 14 dagen


Images collected from referred site, see caption.

Zuidelijk van Europa – veel langer aangenaam Weer?

Vooral in het voor- en najaar kunnen we vooral in Frankrijk een weerbeeld zien waar wij op dat moment alleen nog maar van dromen. Let wel, midden Frankrijk is relatief dichtbij en daar kan nu net de weergrens liggen, ander weer dan op dat moment in Nederland. Goed moment dus om in het voorjaar of najaar, maar ook zomers, die kant van Europa op te gaan.

  • Wist je dat?
  • Meer informatie
Bijzonderheden
  • Verandering van weer op komst?
    De getoonde verwachtingen in de landen om ons heen laten soms ook zien wat voor weer Nederland mag verwachten. In de lente-, zomer- en herfstmaanden veelal vanuit de richting van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en in de winter vrezen we het koude weer wat uit Duitsland of Scandinavië onze kant op kan komen.
Meer informatie op internet
- Meteo fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -
Meer weer bekijken? Hieronder een aantal die in het weer voor nu actueel en in het verder vooruitzicht staan.
Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Winterse zonsondergang bij de vuurtoren - Hellevoetsluis/NL
___ Weer: Het Weer in Januari
vr.1 Jan 2021 tot zo.31 Jan 2021 - NL
Sneeuwval en ijzel? Of blijft het de hele maand net boven de nul graden met af en toe wat neerslag.. Helaas merken we er niet veel dat de afstand van de aarde tot de zon op het dichtstbijzijnde punt is.
Weerkundig Diversen: Agenda, JAN, Uitgelicht, Weer
Hellevoetsluis Sneeuw 09-feb-2013
___ Weer: Het Weer in Februari
ma.1 Feb 2021 tot zo.28 Feb 2021 - NL
Het weer in februari kan koud en winters zijn maar ook soms al zicht op de lente geven. Altijd weer spannend hoe dat verlopen zal.
Weerkundig Diversen: Agenda, FEB, Uitgelicht, Weer
Spectaculaire zonsondergang aan het strand - Hellevoetsluis/NL
___ Weer: Het Weer in Maart
ma.1 Mrt 2021 tot wo.31 Mrt 2021 - NL
Maart roert z'n staart! Neerslag, storm, nog wat winterweer? Of, de eerste kleine warmteprikjes van de zon en heerlijk al even in je T-shirt naar buiten?
Weerkundig Diversen: Agenda, MRT, Uitgelicht, Weer
Spectaculair kleurenspel bij zonsondergang aan het strand - Hellevoetsluis/NL
___ Viering: Wereldwaterdag
ma.22 Mrt 2021 - NL
Water is onmisbaar, de basis van al het leven op de aarde. Later we zuinig zijn met dat water, wees blij dat het soms in schone druppels op je hoofd valt.
Thema dagen: Agenda, Kinderen, MRT, Natuur, Themadag, Weer
Opkomst van de Zon - Vierpolders feb-2013
___ Viering: Wereld Meteorologie Dag
di.23 Mrt 2021 - NL
Waar zouden we zijn zonder het weer! We beginnen er veelal een praatje mee maar belangrijker nog we leven met het weer. Tijd voor Meteorologiedag.
Thema dagen: Agenda, MRT, Natuur, Themadag, Weer
SS Rotterdam jun-2013
___ Weer: Het Weer in Juni
di.1 Jun 2021 tot wo.30 Jun 2021 - NL
Nog steeds kans op Neerslag, het kan met het weer in juni redelijk fris zijn. Vaak de aanloop naar juli zijn waarin de temperaturen soms hoog oplopen.
Weerkundig Diversen: Agenda, JUN, Weer
   Einde overzicht   

Meer over : Meteo Hellevoetsluis

Meteo Weerstation van Meteo Hellevoetsluis. Is de gehele dag aan het werk om de laatst gemeten gegevens van het weer beschikbaar te stellen. Schrijft zelf dus geen artikelen maar zorgt dat in de bestaande artikelen de weergegevens voor Hellevoetsluis actueel zijn of de presentatie van algemene weersinformatie.

Meer lezen?

Hellevoetsluis Vuurkorf bij Kerst op School 21-dec-2011

Warmte – Tot in de Avond Buiten zijn

Het kan zo heerlijk zijn om in de avond nog even buiten te zijn. Rondje wandelen of fietsen, of lekker rustig op een terras. Even wat rust en ontspanning.