Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Weer >> Weersverwachting >> Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen

Het weer in de vooruitzichten

Weersvooruitzicht 5-daags

Weersvooruitzicht:

Het weer voor de komende 48 uur

Bekijken we het weersvooruitzicht iets meer in detail voor de komende 48 uur dan hebben we een redelijk goed beeld wat het weer gaat worden. De zekerheid van deze verwachtingen is namelijk veel hoger dan in het lange termijn vooruitzicht. Maar let op, het blijven verwachtingen!

Het Weer voor Rijnmond

Het Weer voor Maastricht

Het Weer voor Groningen

Het Weer voor Parijs – Frankrijk

Het Weer voor Bordeaux – Frankrijk

Het Weer voor Nice – Frankrijk

Het Weer voor Londen – Verenigd Koninkrijk

Het Weer voor Hanover – Duitsland

(Bron: Foreca Weer)

Hoe betrouwbaar is die verwachting?

Maar het gaat er natuurlijk uiteindelijk om hoe betrouwbaar deze verwachtingen zijn. In één oogopslag staan er op zich redelijk begrijpelijke details van diverse weerskenmerken. De onzekerheid van deze verwachtingen neemt toe als je dit bekijkt in de weergave van het weersvooruitzicht in de lange termijn verwachting.

Het weer over Europa is dan ook voor ons op korte termijn relevant, hetgeen we morgen krijgen kan immers nu nog onder Frankrijk of op de atlantische oceaan liggen, kijk er even naar en vorm je eigen beeld.

De temperatuur verwachting voor Europa de komende dagen

Hieronder een mooie animatie van de temperatuur vooruitzichten (komende 72-uur zoals verwacht op 2 meter hoogte) voor de komende dagen. Rechtsboven in de afbeeldingen zie je de datum en tijd van de verwachting. De grote temperatuursverschillen en veranderingen van de kleur is de wisseling van de dag in de nacht. De legenda toont de waarde van de weergegeven temperatuur.
Temperatuurkaart Info Climat Europa Vooruitzicht - 14 dagen


Images collected from referred site, see caption.

Zuidelijk van Europa – veel langer aangenaam Weer?

Vooral in het voor- en najaar kunnen we vooral in Frankrijk een weerbeeld zien waar wij op dat moment alleen nog maar van dromen. Let wel, midden Frankrijk is relatief dichtbij en daar kan nu net de weergrens liggen, ander weer dan op dat moment in Nederland. Goed moment dus om in het voorjaar of najaar, maar ook zomers, die kant van Europa op te gaan.

  • Wist je dat?
  • Meer informatie
Bijzonderheden
  • Verandering van weer op komst?
    De getoonde verwachtingen in de landen om ons heen laten soms ook zien wat voor weer Nederland mag verwachten. In de lente-, zomer- en herfstmaanden veelal vanuit de richting van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en in de winter vrezen we het koude weer wat uit Duitsland of Scandinavië onze kant op kan komen.
Meer informatie op internet
- Meteo fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -
Meer weer bekijken? Hieronder een aantal die in het weer voor nu actueel en in het verder vooruitzicht staan.
Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

Meer over : Meteo Hellevoetsluis

Meteo Weerstation van Meteo Hellevoetsluis. Is de gehele dag aan het werk om de laatst gemeten gegevens van het weer beschikbaar te stellen. Schrijft zelf dus geen artikelen maar zorgt dat in de bestaande artikelen de weergegevens voor Hellevoetsluis actueel zijn of de presentatie van algemene weersinformatie.

Meer lezen?

Hellevoetsluis Vuurkorf bij Kerst op School 21-dec-2011

Warmte – Tot in de Avond Buiten zijn

Het kan zo heerlijk zijn om in de avond nog even buiten te zijn. Rondje wandelen of fietsen, of lekker rustig op een terras. Even wat rust en ontspanning.