Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Weer >> Weersverwachting >> Weersverwachting – lange termijn

Weersverwachting – lange termijn

Weersverwachting – lange termijn

Weersvooruitzicht 10-daags

Weersvooruitzicht:

Het Weer voor de komende twee weken

De uitspraak “met kans op” is goed af te lezen, des te breder de pluim (de gegevens van 50 eerdere metingen) hoe meer onzekerheden er zijn. Je ziet hier ook de “expert” grafieken per weerskenmerk, deze laat soms net even wat meer detail zien.

Volgende Vorige

Temperatuur

De temperatuur is voor ons het meest voelbaar, het liefst natuurlijk aangenaam warm maar kan onder invloed van wind en vocht heel anders aanvoelen.


Expert versie: Temperatuur

Expert versie: Dauwpunt

Neerslag

De neerslag uit zich in regen. mist, hagel, ijsregen en natuurlijk sneeuw. Wat er naar beneden valt is mede natuurlijk afhankelijk van de temperatuur en de wind.


Expert versie: Neerslag

Bewolking

Nederland staat bekend om z’n “Hollandse luchten”, op de buienradar en meteo beelden kan je ze aan zien komen, of beter nog, langs of over zien drijven.


Expert versie: Bewolking

Bewolkingskans

Nederland staat bekend om z’n “Hollandse luchten”, in het geel zie je hier de hoeveelheid zon, en de grijze vlakken de bewolking.


Expert versie: Bewolking

Windkracht

Aan zee is er altijd wel wat Wind, de temperatuur kan hier dus vaak net iets kouder aanvoelen, ook wel de gevoelstemperatuur (zolang de temperatuur onder de tien graden is).


Expert versie: Windsnelheid

Expert versie: Windstoten

Windrichting

En van welke richting de wind komt is vaak ook bepalend voor wat er mee zal komen, uit de richting van Frankrijk meestal warmer, vanuit Polen of Scandinavie veelal kouder.


Expert versie: Windrichting

Volgende Vorige

Temperatuur komende 14 dagen – op 2 meter

Fraai is om de ontwikkeling van de temperatuur voor het noordelijk halfrond voor de komende 14 dagen te bekijken. Per fase van 6 uur is tot 14 dagen vooruit op 2 meter hoogte in beeld gebracht. Ook het effect van dag en nacht is goed zichtbaar.
Temperatuurkaart Info Climat Europa Vooruitzicht - 14 dagen


Images collected from referred site, see caption.

Weersverwachting is geen voorspelling

Weerkenners zijn geen helderzienden, om die reden spreken we van een weersverwachting. Die verwachting maakt men op op basis van conclusies die zowel verleden weer als bewegingspatronen die in het huidig weer gezien worden. Maar, kijk alleen niet te veel naar de cijfers en grafieken, al vaker is bewezen dat een eigen gokje in eigen lokale omgeving vaak nog goed kan uitvallen. Of het weer over twee weken ook echt zo zal worden? We wachten maar gewoon af met de weerblik op de morgen en de dag daarna.

  • Wist je dat?
  • Meer informatie
Bijzonderheden
  • Veranderlijk weer
    De getoonde verwachtingen geven natuurlijk tonen het weer zoals dat eerder geest is. Je kan aan de uitschieters zien hoe veranderlijk dat in de jaren is geweest. Alles hangt samen met het voorbij trekken van hoge- en lage luchtdrukgebieden waarbij verandering van windrichting de statistieken en dus de rode lijn flink in beweging kunnen zetten. Weer is mooi maar zeker niet wetenschappelijk per maand vastgelegd.
Meer informatie op internet
- Meteo fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -
Meer weer bekijken? Hieronder een aantal die in het weer voor nu actueel en in het verder vooruitzicht staan.
Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

Meer over : Meteo Hellevoetsluis

Meteo Weerstation van Meteo Hellevoetsluis. Is de gehele dag aan het werk om de laatst gemeten gegevens van het weer beschikbaar te stellen. Schrijft zelf dus geen artikelen maar zorgt dat in de bestaande artikelen de weergegevens voor Hellevoetsluis actueel zijn of de presentatie van algemene weersinformatie.

Meer lezen?

Bloemen sieren de tuin weer - Hellevoetsluis/NL

Bloemen in de Natuur – kleurrijk leven

Bloemen in de natuur, echt iets om van te genieten. Het hele jaar door te zien in de meest fantastische kleuren, vormen en in some heel tere samenstelling.