Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Weer >> Weersverwachting >> Weersverwachting Neerslag en Buienradar

Weersverwachting Neerslag en Buienradar

Regen en Bewolking in het weersvooruitzicht


Houden we het Droog? - een tabel met cijfers in een weersverwachting is een begin maar visueel is informatiever en natuurlijk leuker. Om die reden is het handig is om ook op de radar en sateliet mee te kijken hoe de bewolking en neerslag zich verplaatst. Je hebt dan een aardig idee of en wanneer er neerslag te verwachten is.

Actueel Neerslagbeeld voor Nederland

Nederland is weerkundig gezien maar klein, zeker als het om overtrekkende bewolking gaat. Neemt niet weg dat je met de huidige beschikbare techniek de bewegingen en dus de neerslag kan volgen en zelf een verwachting kan bepalen.

Actueel Neerslagbeeld boven Europa

Hieronder het beeld van de neerslag boven Europa van de afgelopen drie uur. Als je goed kijkt naar de repeterende beweging kan je neerslag voor Nederland al van ver aan zien komen.


(Bron : http://www.buienradar.nl)

Goed beeld van het Weer?

Laat je niet te veel leiden door deze beelden van Nederland, wat je namelijk nu niet ziet is hoe de bewolking zich buiten Nederland verplaatst. Kijk dus ook op het radaroverzicht van Europa waar goed te zien is wat eventueel in aantocht is. Afhankelijk van de windsnelheid kan een bui in enkele uren vanuit onze buurlanden bij ons zijn.

Raadpleeg voor een goed beeld van het weer de diverse professionele bronnen. Soms is het zo duidelijk wat er aan zit te komen en vaak is een sterke verandering van het weer maar van korte duur. Een zware bui gaat vaak gepaard met veel wind, onweer dichtbij maakt de inslag onvoorspelbaar, daar wil je niet onvoorbereid in terecht komen.

  • Wist je dat?
Bijzonderheden
  • Blauwe hemel en toch bewolking?
    Wie in het vliegtuig heeft gezeten heeft vast wel eens gezien dat Nederland bewolkt oogt. Vanaf de grond zie je dan opeens helemaal geen wolken. Nederland is een vochtig land met regelmatig overtrekkende bewolking, soms gelukkig alleen maar te zien vanuit hoog in de lucht.
Meer informatie op internet
- Meteo fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Meteo Hellevoetsluis

Meteo Weerstation van Meteo Hellevoetsluis. Is de gehele dag aan het werk om de laatst gemeten gegevens van het weer beschikbaar te stellen. Schrijft zelf dus geen artikelen maar zorgt dat in de bestaande artikelen de weergegevens voor Hellevoetsluis actueel zijn of de presentatie van algemene weersinformatie.

Meer lezen?

Plantjes na IJsheiligen (mei)

IJsheiligen – Uiterlijke Datum met Kans op Vorst

Pas na IJsheiligen beginnen met het planten in de volle grond? Wees erop bedacht, de vorst heeft pas na ijsheiligen geen kans meer.