Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Culinair en Smakelijk

Culinair en Smakelijk

Je kent vast wel de uitspraak “En dan, heb je honger!” die bij menigeen toch een belangrijk moment van de dag is. Wat gaan we eten en waar hebben we trek in? Hoe Hollands Nederland ook kan zijn er is cullinair gezien genoeg te vinden. Of je nu uit eten gaat of gewoon thuis gaat eten, het is altijd een belangrijk moment van de dag die voldoende aandacht verdient.

  • 2014-05 Foto impressie Italie Smaak en Stijl Evenement (Haarzuilens)

    Italië in Smaak en Stijl – il gusto dell’estate!

    Er is zo veel meer Italië Om nou eens goed het zuidelijke land Italië in smaak en stijl eerst maar een te leren kennen of alvast wat van de sfeer te proeven is deze beurs een buitenkansje. Vele kraamp…

  • Florenville Abbaye d'Orval Kerk nov-2004 (BE)

    Trappisten Abdij van Orval – Gezegend Bier en Kaas

    Abbaye d’Orval – Brouwerij in Belgische stijl Gewoon uit de toeristenfolders hadden we deze als een dagje uit gekozen, de belangrijkste reden was de aanwezigheid van een imposante ruine en…

  • 2004-11 De luxe wagon - klaar voor een cullinaire rit? (Restaurant Leo Bastogne)

    Restaurant Wagon Leo – Eten in de Orient Express

    Streekgerechten en Belgische Haute Cuisine Even wat verder weg deze keer, bij de buren in Bastogne in de mooie Ardennen. Je kan bij Restaurant Wagon Leo namelijk in een treinwagon zitten die voor het …

  • 2013-08 Er zijn nog klassieke Champage wijnrekken - of niet? (Mercier Epernay-FR)

    Champagne – Fête sous le Bouchon

    Bij een wijnboer vlakbij De bekendste Champagne gebieden liggen net over de Franse grens. Nabij Reims en Epernay igt het Champagne gebied waar de meest beroemde merken vandaan komen. Ook zijn er vele …

  • Stellendam Eten bij Habraken Mosselen en Vis

    Habraken Mosselen en Vishandel – de lekkerste Vis

    Smakelijk en Verse Vis Habraken Mosselen en Vishandel, winkel en eetgelegenheid, aan de zijkant van de grote hal van de visafslag Stellendam. Een adres om te onthouden. Opvallend is dat het einde van …

Vlaggetjesdag – Nieuwe Haring Maatjes

Vlaggetjesdag met de Haring jun-2013

Nieuwe Haring – meer dan een traditie Gekaakte haring, een delicatesse voor de meeste Hollanders waar de rest van de wereld over het algemeen vreemd van is. Ieder jaar veilen we weer het eerste vaatje met maatjes haring voor inmiddels tienduizenden euro’s. Vervolgens zijn ze bijna op iedere hoek van de straat in tijdelijke haringkraampjes …

Verder lezen »

Italië in Smaak en Stijl – il gusto dell’estate!

2014-05 Foto impressie Italie Smaak en Stijl Evenement (Haarzuilens)

Er is zo veel meer Italië Om nou eens goed het zuidelijke land Italië in smaak en stijl eerst maar een te leren kennen of alvast wat van de sfeer te proeven is deze beurs een buitenkansje. Vele kraampjes op het terrein van het Kasteel van Haarzuilens bieden de mogelijkheid om al dat alle soorten, …

Verder lezen »

Champagne – Fête sous le Bouchon

2013-08 Er zijn nog klassieke Champage wijnrekken - of niet? (Mercier Epernay-FR)

Bij een wijnboer vlakbij De bekendste Champagne gebieden liggen net over de Franse grens. Nabij Reims en Epernay igt het Champagne gebied waar de meest beroemde merken vandaan komen. Ook zijn er vele kleine wijnhuizen en boeren die bijdragen aan de totale productie van Champagne waarmee de rest van de wereld geregeld feest viert. Dat …

Verder lezen »

Tijd van Oliebollen en Appelflappen

2013-12 De Oliebollentest - die doe je toch gewoon thuis! (Hellevoetsluis)

Bijna Ouderwets lekker Oliebollen zijn een traditionele gebaksoort, deze periode dat ze in overvloed te vinden zijn is vanaf eind november als aanloop naar de kerst en natuurlijk voor Oud en Nieuw. Er zijn meerdere soorten oliebollen, met of zonder een vulling. Smaken ze? Ja hoor, ieder heeft zijn eigen vaste adres of natuurlijk gewoon het eigen …

Verder lezen »