Nu in het Nieuws
Meteo Hellevoetsluis >> Activiteiten >> Evenementen >> Nieuwjaarsduik in Hellevoetsluis

Nieuwjaarsduik in Hellevoetsluis

Op de Nieuwjaarsduik een frisse start van het nieuwe jaar - Hellevoetsluis/NL

Met een Frisse Duik het Jaar in!


Nieuwjaarsduik een traditie - zoals ieder jaar is er op het strand van Hellevoetsluis de inmiddels traditionele Nieuwjaarsduik. Er worden iedere keer weer meer deelnemers verwacht en zoals eerder zal dit weer een erg leuke gebeurtenis worden.
De Nieuwjaarsduik is een heerlijk fris begin van het jaar, die gezamenlijke overwinning van even dat koude water…

De eerste overwinning van het Nieuwe Jaar

Iedereen heeft de grootste lol bij het aftellen naar het moment van de nieuwjaarsduik. Brr, koud en voor zowel deelnemers als kijkers neemt de spanning toe. De meest vreemde zwemkleding blijkt de nieuwe strandmode te zijn en het publiek duikt nog iets dieper in de winterkleding.

2015-01 Startschot door Burgemeester Wubbo Tempel - Nieuwjaarsduik 2015 (Hellevoetsluis)

2015-01 Vuurtoren Hellevoetsluis was ook toeschouwer - Nieuwjaarsduik 2015 (Hellevoetsluis)

2015-01 De frisse duik overwonnen - Nieuwjaarsduik 2015 (Hellevoetsluis)

2015-01 IJskoud de leukste deelnemers - Nieuwjaarsduik 2015 (Hellevoetsluis)

Uiteraard is er weer erwtensoep en een wedstrijd voor wie met de meest leuke outfit het water in zal duiken. In tegenstelling tot veel van de meer dan zestig officiële duikplaatsen in Nederland, wordt in Hellevoetsluis geen inschrijfgeld gevraagd. In Rockanje wel maar dan krijg je ook de Unox trofee. Enig navraag tussen het publiek blijkt als voorwaarde voor een duik in het koude water bij de meeste mensen alleen voor geld toe te zijn.
Foto overzicht: Frisse start van de Nieuwjaarsduik in Hellevoetsluis. Altijd weer erg leuk om te doen maar ook om te zien.
- Nieuwjaarsduik fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum in overzicht -

Het Weer tijdens de Nieuwjaarsduik?

Voor deze dag zijn we gebonden aan het weer, er is geen uitstel mogelijk. Zeker handig om dan even de weersverwachting te bekijken zodat je weet of je een extra zwembroek mee moet nemen of alsnog besluit van deelnemer ook maar toeschouwer te worden.

En voor de echte zwemmers, die rennen erin en weer eruit waar een warme haag van toeschouwers ze opvangt. Mooie dag dus voor het rondgaan met Nieuwjaarswensen en een kort verfrissend maar feestelijk eerste bezoek aan het strand van Hellevoetsluis. En het het eerste feit staat, die overwinning is binnen.

Alvast Weer een goed, sportief en fris begin,
Maartje

Wist je dat?

Bijzonderheden

 • 01-01-2016 Op een prachtig zonnige ochtend
  Er geen wind, geen wolken, water rond de acht graden en de zon scheen volop. Beter weer kon men zich niet wensen. De nieuwjaarsduik werd goed bezocht en was weer een erg leuke belevenis.
 • 01-01-2015 Met een Winters zonnetje
  Er stond een frisse bries vanaf het Haringvliet maar dat mocht de deelnemers niet deren. Na het startsein door Burgemeester Wubbo Tempel stormden de vele deelnemers, samen met de Reddingsbrigade, het frisse water in. Daarna de welverdiende erwtensoep bij de Scouting.
 • 01-01-2014 Een mooie nieuwjaarsduik
  Met maar liefst 260 deelnemers was de Nieuwjaarsduik in Hellevoetsluis weer erg leuk. Met een beetje wind, 8 graden, was het een koude duik. Precies om 12:00 ging men in het water. De goede begeleiding van het KNRM en reddingsbrigade maakte het feestje compleet.
 • 01-01-2013 Je was toch al Nat
  De Nieuwjaarsduik zat deels in de lucht, eerst in de de nacht van Oudjaar flinke regen om bij het eerste middaguur droog uit te komen bij een temperatuur van max 7 graden. Het mocht de pret niet drukken, het weer was op dat moment even goed, en het kopje erwtensoep smaakt dan net even lekkerder
 • 01-01-2012 Zelf een beetje Kou-kleun in het Water
  De temperatuur was buiten bijzonder hoog, bijna zelfs niet koud te noemen. Het strand van Hellevoetsluis werd dus maar druk bezocht
 • 01-01-2011 Begint nu een echte duik te worden
  Een mooie opkomst van deelnemers maar ook een groot aantal vrijwilligers om het evenement te begeleiden. Van EHBO tot man bij de erwtensoep, men maakte er met z’n allen een leuke gebeurtenis van!

Wat vinden wij ervan?

Waardering

Leuk om te doen?

Een fris begin!

Een heerlijk fris begin van het jaar, zeker die gezamenlijke overwinning van even dat koude water maakt het een leuke belevenis.

User Rating: 4.1 ( 2 votes)

Reageren op dit artikel?

Activiteiten in de Agenda?
In de Agenda zijn regelmatig specifiek gerelateerd aan dit artikel activiteiten te vinden. Wat, waar, welke datum, tijden, korte samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie.

   Klik op een weergegeven agenda-item om alle verdere details te zien   
Wachten op het startschot - Nieuwjaarsduik - Hellevoetsluis/NL
___ Doen: Nieuwjaarsduik Hellevoetsluis
ma.1 Jan 2018 - ZH
Met de Nieuwjaarsduik Hellevoetsluis doet wij ook weeer mee op het kleine strandje bij Cape Helius. Uiteraard met een kopje warme erwtensoep.
Sportief en Actief: Agenda, Buiten, Hellevoetsluis, JAN, Kinderen, Landelijk, Sport, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
IJskoud de leukste deelnemers - Nieuwjaarsduik - Hellevoetsluis/NL
___ Doen: Nieuwjaarsduik Rockanje
ma.1 Jan 2018 - ZH
Met de Nieuwjaarsduik Rockanje kan je de eerste sprong van het jaar proberen in zee. Uiteraard met een kopje warme erwtensoep.
Sportief en Actief: Agenda, Buiten, JAN, Kinderen, Landelijk, Rockanje, Sport, Uitgelicht, Voorne-Putten
Reeds voorbij
Lichtschip 12 Noord Hinder - vol in het licht - Hellevoetslsuis/NL
___ Beleef: Kerstvakantie
za.22 Dec 2018 tot zo.6 Jan 2019 - ZH
Kinderen hebben vakantie voor de viering van kerst, dagen tot Oud en Nieuw en aansluitend nog wat dagen om uit te rusten na een verfrissende Nieuwjaarsduik!
Vakantie: DEC, JAN, Kinderen, Uitgelicht, Vakantie
Reeds voorbij
   Einde overzicht   

Klik hier voor meer in de agenda!

Klik hier voor meer in de agenda!

Soortgelijke activiteiten in de Agenda?
Leuk onderwerp? Wellicht zijn onderstaande soortgelijke activiteiten ook wel interessant. Wat, waar, welke datum, tijden, samenvatting, foto impressie en links naar diverse nuttige bronnen met verdere informatie. Wellicht ook even bekijken?

- Hellevoetsluis fotocollectie zien? : bekijk het volledige fotoalbum overzicht -

Meer over : Maartje

Al vele jaren gefascineerd door het Weer en enthousiast actief in de weer. Lees mee in mijn passie voor het Weer zodat je altijd weet waar en wanneer de zon schijnt.

Meer lezen?

Een gouden wintermorgen in de polder - Zwartewaal/NL

Agenda Januari in Activiteiten Dagje Uit en Evenementen

Wat gaan we doen in de agenda van januari? Een gebeurtenis, evenement feestdag of dagje uit in dit overzicht is wellicht reden voor -weer- een mooie dag!